Directions: A word (all in capital) along with four options is given below. You need to choose the appropriate synonyms for the given word among the below choices.

1. Synonyms for ATTRACTIVE is –

  1. Repulsive
  2. Enchanting
  3. Disgusting
  4. Unappealing
View Answer

Answer: Option(B)


Memory: Attractive means, Something that draws our attention.

2. Synonyms for OBSCURE is –

  1. Exposed
  2. Visible
  3. Apparent
  4. Vague
View Answer

Answer: Option(D).


Memory:Obscure meaning, not clearly expressed or easily understood. Vague has the same meaning as obscure.

3. Synonyms for PRUDENT is –

  1. Indiscrete
  2. Unreasonable
  3. Frugal
  4. Incautious
View Answer

Answer: Option(C).


Memory: Prudent meaning something that acting with or showing care and thought for the future.

4. Synonyms for VERSATILE is –

  1. Limited
  2. Untalented
  3. All-round
  4. Inept
View Answer

Answer: Option(C).


Memory: Versatile meaning something/someone able to adapt or be adapted to many different functions or activities.

5. Synonyms for FOYER is –

  1. Lobby
  2. Bedroom
  3. Kitchen
  4. Verandah
View Answer

Answer: Option(A).


Memory: Foyer means, an entrance hall or other open area in a building used by public.

6. Synonyms for FABULOUS is –

  1. Rigorous
  2. Astounding
  3. Credible
  4. Marvelous
View Answer

Answer: Option(D).


Memory: Fabulous means, Having no basis in reality or mythical.

7. Synonyms for FILTHY is –

  1. Clean
  2. Decent
  3. Nasty
  4. Sterile
View Answer

Answer: Option(C).


Memory: Filthy means, extremely or unpleasantly dirty.

8. Synonyms for ENDEAVOUR is –

  1. Idleness
  2. Venture
  3. Inactivity
  4. Passivity
View Answer

Answer: Option(B).


Memory: Endeavour means, try hard to do or achieve something.

9. Synonyms for EXPLICIT is –

  1. Distinct
  2. Ambiguous
  3. Obscured
  4. Doubtful
View Answer

Answer: Option(A).


Memory: Explicit means, Something that is stated clearly and in details.

10. Synonyms for PRODIGIOUS is –

  1. Extraordinary
  2. Astonishing
  3. Amazing
  4. Extensive
View Answer

Answer: Option(D).


Memory: Prodigious means, too large.

Related Post

1. Units and Measurements Questions and Answers
2. Basic Computer Questions and Answers
3. Economic System Questions and Answers
4. Synonyms Questions and Answers
5. Classification of Organism Questions and Answers
6. Analogy Questions and Answers
7. Resistance Questions and Answers
8. Important Days Questions and Answers

Chapter-Wise Post

1. Chapter-wise questions and answers on computer
2. Chapter-wise questions and answers on english
3. Chapter-wise questions and answers on reasoning
4. Chapter-wise questions and answers on physics
5. Chapter-wise questions and answers on biology
6. Chapter-wise questions and answers on economy
7. Chapter-wise questions and answers on network theory
8. Chapter-wise questions and answers on miscellaneous

Our Social Pages