Directions: A word (all in capital) along with four options is given below. You need to choose the appropriate synonyms for the given word among the below choices.

1. Synonyms for TALENTED is –

  1. GOOFY
  2. UNINTELLIGENT
  3. FOOL
  4. INGENIOUS
View Answer

Answer: Option(D).


Memory: Talented means, A person having a natural skill for something.

2. Synonyms for CHAOS is –

  1. Creadence
  2. Harmony
  3. Tidiness
  4. Disarray
View Answer

Answer: Option(D).


Memory: Chaos means, complete disorder and confusion.

3. Synonyms for INDUSTRIOUS is –

  1. Lethargic
  2. Energetic
  3. Slack
  4. Unproductive
View Answer

Answer: Option(B).


Memory: Industrious meaning someone who is diligent or hard-worker.

4. Synonyms for INSIPID is –

  1. Interesting
  2. Pleasing
  3. Unpleasant
  4. Delicious
View Answer

Answer: Option(C).


Memory: Insipid meaning something that has lacking flavour or tasteless.

5. Synonyms for ADVERSITY is –

  1. Contentment
  2. Prosperity
  3. Fortune
  4. Calamity
View Answer

Answer: Option(D).


Memory: Adversity meaning a difficult or unpleasant situation.

6. Synonyms for MONOTONOUS is –

  1. Exciting
  2. Boring
  3. Lively
  4. Changing
View Answer

Answer: Option(B).


Memory: Monotonous meaning dull or lacking in variety and interest.

7. Synonyms for HOSTILITY is –

  1. Derogatory
  2. Enmity
  3. Disturbance
  4. Illness
View Answer

Answer: Option(B).


Memory: Hostility meaning someone who has unfriendliness or rude behaviour.

8. Synonyms for CONCISE is –

  1. Lengthy
  2. Wordy
  3. Congruous
  4. Abridge
View Answer

Answer: Option(D).


Memory: Concise means, Giving a lot of information clearly in a few words or brief but comprehensive.

9. Synonyms for EXPANDABLE is –

  1. Straight
  2. Resistant
  3. Rigid
  4. Flexible
View Answer

Answer: Option(D).


Memory: Expandable meaning something able to be made larger or more extensive.

10. Synonyms for TANGIBLE is –

  1. Imperceptible
  2. Conceptual
  3. Palpable
  4. Abstract
View Answer

Answer: Option(C).


Memory: Tangible meaning something that is perceptible by touch.

Related Post

1. Units and Measurements Questions and Answers
2. Basic Computer Questions and Answers
3. Economic System Questions and Answers
4. Synonyms Questions and Answers
5. Classification of Organism Questions and Answers
6. Analogy Questions and Answers
7. Resistance Questions and Answers
8. Important Days Questions and Answers

Chapter-Wise Post

1. Chapter-wise questions and answers on computer
2. Chapter-wise questions and answers on english
3. Chapter-wise questions and answers on reasoning
4. Chapter-wise questions and answers on physics
5. Chapter-wise questions and answers on biology
6. Chapter-wise questions and answers on economy
7. Chapter-wise questions and answers on network theory
8. Chapter-wise questions and answers on miscellaneous

Our Social Pages