Directions: A word (all in capital) along with four options is given below. You need to choose the appropriate antonyms for the given word among the below choices.

1. Antonyms for SPORADIC is –

  1. Occasional
  2. Infrequent
  3. Irregular
  4. Frequent
View Answer

Answer:Option(D).


MEMORY: Sporadic means, occurring at irregular interval.

2. Antonyms for SOVEREIGN is –

  1. Ruler
  2. Monarch
  3. Servant
  4. Emperor
View Answer

Answer:Option(C).


MEMORY: Sovereign means, a supreme ruler especially a monarch.

3. Antonyms for TRANQUILITY is –

  1. Peace
  2. Disturbance
  3. Silence
  4. Calmness
View Answer

Answer:Option(B).


MEMORY: Tranquility means, the quality or state of being calm.

4. Antonyms for VIVACIOUS is –

  1. Spritless
  2. Animated
  3. Spirited
  4. Buoyant
View Answer

Answer:Option(A).


MEMORY: Vivacious means, something attractively lively and animated.

5. Antonyms for YIELD is –

  1. Surrender
  2. Capitulate
  3. Pull through
  4. Relent
View Answer

Answer:Option(C).


MEMORY: Yield means, grow or produce something.

6. Antonyms for YEARN is –

  1. Desire
  2. Loathe
  3. Wish
  4. Thirst
View Answer

Answer:Option(B).


MEMORY: Yearn means have an intense feeling or longing for something.

7. Antonyms for ACRIMONIOUS is –

  1. Bitter
  2. Sarcastic
  3. Harsh
  4. Sweet
View Answer

Answer:Option(D).


MEMORY: Acrimonious means having angry or bitter feeling about a speech or discussion.

8. Antonyms for BRAZEN is –

  1. Ashamed
  2. Bold
  3. Shameless
  4. Immodest
View Answer

Answer:Option(A).


MEMORY: Brazen means, endure an embarrassing or difficult situation by behaving with apparent confidence and lack of shame.

9. Antonyms for AVERSION is –

  1. Reluctant
  2. Affection
  3. Disgust
  4. Hostility
View Answer

Answer:Option(B).


MEMORY: Aversion means, having a strong dislike or disinclination on something.

10. Antonyms for HOSTILITY is –

  1. Animosity
  2. Enmity
  3. Sympathy
  4. Malice
View Answer

Answer:Option(C).


MEMORY: Hostility means, not showing sympathetic behaviour to others.

Related Post

1. Units and Measurements Questions and Answers
2. Basic Computer Questions and Answers
3. Economic System Questions and Answers
4. Synonyms Questions and Answers
5. Classification of Organism Questions and Answers
6. Analogy Questions and Answers
7. Resistance Questions and Answers
8. Important Days Questions and Answers

Chapter-Wise Post

1. Chapter-wise questions and answers on computer
2. Chapter-wise questions and answers on english
3. Chapter-wise questions and answers on reasoning
4. Chapter-wise questions and answers on physics
5. Chapter-wise questions and answers on biology
6. Chapter-wise questions and answers on economy
7. Chapter-wise questions and answers on network theory
8. Chapter-wise questions and answers on miscellaneous

Our Social Pages