Directions: A word (all in capital) along with four options is given below. You need to choose the appropriate antonyms for the given word among the below choices.

1. Antonyms for FLOURISH is –

  1. Thrive
  2. Prosper
  3. Languish
  4. Proliferate
View Answer

Answer:Option(C).


MEMORY: Grow or develop something in a healthy or vigorous way.

2. Antonyms for FLATTER is –

  1. Admire
  2. Ignore
  3. Compliment
  4. Blarney
View Answer

Answer:Option(B).


MEMORY: Make someone feels important or attractive or to praise someone in order to pleased him/her.

3. Antonyms for CONCEAL is –

  1. Obscure
  2. Disguise
  3. Reveal
  4. Hidden
View Answer

Answer:Option(C).


MEMORY: Conceal means keep something hidden from others.

4. Antonyms for CONVENTIONAL is –

  1. Traditional
  2. Exotic
  3. Standard
  4. Common
View Answer

Answer:Option(B).


MEMORY: Conventional means, something done based on or in accordance with general believed.

5. Antonyms for CUMBERSOME is –

  1. Unwieldy
  2. Awkward
  3. Clumsy
  4. Helpful
View Answer

Answer:Option(D).


MEMORY: Cumbersome means, large or heavy and therefore difficult to cary or use.

6. Antonyms for DISCREPANCY is –

  1. Inconsistency
  2. Variance
  3. Harmony
  4. Divergence
View Answer

Answer:Option(C).


MEMORY: Discrepancy means lack of compatibility or similarity between two or more facts.

7. Antonyms for ENIGMATIC is –

  1. Mysterious
  2. Puzzling
  3. Baffling
  4. Explicit
View Answer

Answer:Option(D).


MEMORY: Enigmatic means difficult to interpret or understand.

8. Antonyms for INTERMITTENT is –

  1. Frequent
  2. Irregular
  3. Sporadic
  4. Broken
View Answer

Answer:Option(A).


MEMORY: Intermittent means, occurring at irregular interval .

9. Antonyms for REVOKE is –

  1. Repeal
  2. Abrogate
  3. Maintain
  4. Nullify
View Answer

Answer:Option(C).


MEMORY: Revoke means, to take back or withdraw something.

10. Antonyms for STUBBORN is –

  1. Obstinate
  2. Mulish
  3. Courteous
  4. Persistent
View Answer

Answer:Option(C).


MEMORY: Stubborn means, having or showing dogged determination not to change one’s attitude.

Related Post

1. Units and Measurements Questions and Answers
2. Basic Computer Questions and Answers
3. Economic System Questions and Answers
4. Synonyms Questions and Answers
5. Classification of Organism Questions and Answers
6. Analogy Questions and Answers
7. Resistance Questions and Answers
8. Important Days Questions and Answers

Chapter-Wise Post

1. Chapter-wise questions and answers on computer
2. Chapter-wise questions and answers on english
3. Chapter-wise questions and answers on reasoning
4. Chapter-wise questions and answers on physics
5. Chapter-wise questions and answers on biology
6. Chapter-wise questions and answers on economy
7. Chapter-wise questions and answers on network theory
8. Chapter-wise questions and answers on miscellaneous

Our Social Pages